Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Lotte van den Brink

"Het was voor mij een vrij lange periode onduidelijk welk beroep goed bij mij past. Wel wist ik dat ik een grote liefde voor dieren heb. En daarom besloot ik, na het behalen van mijn vmbo-diploma, de mbo-opleiding Dierverzorging te volgen. Na een jaar kwam ik erachter dat deze opleiding toch niet bij mij paste. Ik miste de creativiteit. Deze creativiteit vond ik bij de mbo-opleiding Fashion Design. Maar na het afronden van deze opleiding was ik nog niet uitgeleerd. 

Communicatie
De creativiteit bleef ik interessant vinden en om die reden schreef ik mij in voor de hbo-opleiding Communicatie en Multimedia Design. Tijdens deze opleiding maakte ik voor het eerst kennis met het communicatievak. En ik wist: dit is leuk en interessant en past goed bij mij.  Wat ik bijvoorbeeld zo leuk en interessant vind, is de uitdaging om met behulp van een communicatiecampagne het gedrag van een doelgroep positief te beïnvloeden. Maar ook de verschillende manieren hoe communicatie geïnterpreteerd kan worden en de rol van communicatie in het dagelijkse leven vind ik fascinerend. Tegelijkertijd kwam ik erachter dat ik veel plezier heb in het bedenken van oplossingen voor communicatievraagstukken met maatschappelijke thema’s. 

Na het afronden van deze hbo-opleiding was ik nog steeds niet uitgestudeerd en wilde ik mij nog verder verdiepen in het communicatievak. Om die reden rondde ik daarna ook de master Communicatie- en Informatiewetenschappen af. Met meerdere diploma’s op zak besloot ik het studentenleven achter mij te laten en op zoek te gaan naar een baan.

Duidelijkheid
Waar ik jaren terug niet wist wat goed bij mij paste, weet ik dat nu wel. Ik wil graag onderzoek doen naar communicatievraagstukken en daarvoor creatieve en effectieve oplossingen bedenken. En dan het liefst voor maatschappelijk betrokken organisaties. Deze combinatie van werkzaamheden en passie voor maatschappelijke thema’s vind ik bij Senza. 

Wat ik vooral erg fijn vind aan Senza is dat zij eerst een stap terug doen, verdiepen in het onderwerp, voordat er direct aan een eindresultaat wordt gewerkt.  En daarbij heb ik een paar hele leuke en behulpzame collega’s gekregen!

Leren
In mijn functie als junior communicatieadviseur leer ik bij Senza hoe ik mijn opgedane kennis en vaardigheden van mijn afgeronde studies kan toepassen in de praktijk. Uitgeleerd raak ik dus eigenlijk nooit en dat is alleen maar hartstikke leuk."