Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Peggy Limburg

"Met een bibliotheekopleiding en studie Communicatiekunde in de zak zette ik in 1996 de eerste professionele stappen op de communicatiemarkt in Groningen. Meteen bij een communicatiebureau, met tussendoor een kort uitstapje naar een IT-bedrijf. De maatschappelijke thema’s trokken mij snel weg bij de laatste. In 2004 richtten Niels Keissen, Antoinette Heijink en ik samen Senza op. In 2014 namen we na 10 jaar goede samenwerking afscheid van elkaar als vennoten. Senza bleef. En ik ook. Nog steeds met diezelfde motivatie als in het begin...

Bemiddelen
‚Äč'Die wordt vast advocaat', zei een bevriende buurman tegen mijn ouders terwijl ik als 16-jarige zat mee te luisteren met hun gesprek. 'Ze weet je steeds weer bewust te maken van de andere kant van het verhaal en neemt het altijd op voor de zwakkeren.' Ondertussen dacht ik aan heel iets anders: mijn eigen boekenwinkel, mijn eigen dichtbundels, mijn kinderboeken en de huizen die ik ontwierp. Toch bleek na afronding van de bibliotheekopleiding en studie Communicatiekunde, dat wat er in zit, er niet uit gaat: van jongs af aan ben ik bezig geweest met bemiddelen, uitleg geven, helpen en verbinden. Met als doel onbegrip en conflicten tussen mensen en partijen uit de weg te ruimen en er samen een mooiere wereld van te maken. Ook om zoveel onwetende mensen te attenderen op al dat moois wat er is.

Want mooi is het! Landschap, natuur, cultuur, en bovenal de mens in al zijn gedaanten en persoonlijkheden is wat mij boeit en inspireert. Kleuren, kinderen, dieren, woorden. In ons werk vind ik veel van deze elementen terug. En zijn ze er even niet, dan is het wel het onbegrip tussen burger en overheid of partijen onderling, wat mij sterk aanzet om in actie te komen. Optimistisch en gedreven. En dat in een bureau dat vanuit een onpartijdige positie mee kan denken met opdrachtgevers én de (doel)groepen in hun omgeving. Zelfstandig opererend met een stel goede collega’s. Volop ruimte voor initiatief. Vrij, zuiver en samen.

Thuis ook
Thuis vind je veel van deze elementen terug in mijn leven. Op microniveau weliswaar. Want mijn liefde voor natuur en landschap vertaalt zich in een heerlijke ‘kinderboerderij’ bij ons huis waar zes konijnen blij zijn en binnen een Ragdoll-kater dozen kapot kauwt. De geur van stro en hooi bij het verschonen van de hokken; ik vind het heerlijk! En inmiddels geniet ik daarbij ook van een enorme tuin volop groen. Een prima motief om af en toe los te gaan met de takkenknipper en heggenschaar. Mijn manier om lekker buiten in beweging te zijn ;)."