Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Tracks

Voorheen konden jongeren in Noord-Nederland bij diverse aanbieders rijvaardigheidstrainingen volgen. Onder andere bij ‘Trials’, maar dat programma stopte eind 2019. De drie noordelijke provincies besloten de handen ineen te slaan en één rijvaardigheidstraining in heel Noord-Nederland aan te bieden. Om dat goed te kunnen doen, moest er nog wel wat gebeuren. Onder andere op het gebied van de communicatie. En daarvoor riepen ze de hulp van Senza in.
 
We wisten vooraf dat jongeren tussen de 18 en 27 jaar die minimaal een halfjaar in het bezit zijn van hun rijbewijs mee kunnen doen aan de training. De training is zowel bedoeld voor wie zekerder wil worden achter het stuur als voor wie denkt al een topcoureur te zijn. We wilden de doelgroep beter leren kennen en voerden daarom een doelgroepanalyse uit. We zochten antwoord op vragen zoals: wat voor typen bestuurders zijn er onder jongeren? Wat kenmerkt ze? Met wat voor redenen zouden zij deelnemen aan een rijvaardigheidstraining? En welke trends spreekt jongeren aan?
 
Naam, logo, huisstijl
Op basis van onze bevindingen uit de doelgroepanalyse bedachten we een passende naam. De naam moest vlot zijn, stoer klinken en de lading dekken van de training. Het resultaat: Tracks! Try it, test it, prove it. We schakelden Van der Let & Partners in voor het ontwikkelen van een mooie, herkenbare huisstijl en een website waar jongeren uit de drie provincies meer  informatie over Tracks kunnen vinden: www.tracks.nu.
 
Ontwikkeling communicatiemiddelen
De volgende stap was het ontwikkelden van verschillende middelen ter promotie van Tracks, zoals een flyer, een poster, een krantenadvertentie en social media-uitingen. Ook hiervoor werkten we samen met Van der let; wij schreven de teksten en bedachten te opzet, Van der Let verzorgde de vormgeving. We werkten tijdens het project ook samen met de jongens van The Brandwagon. Zij maakten voor de website en diverse andere middelen een supertoffe promotievideo en foto’s.
 
Waar volg je Tracks?
Op dit moment wordt Tracks aangeboden bij DIBO Emmen en VEC Drachten. Naar verwachting wordt de training in het voorjaar van 2021 ook in Groningen aangeboden. Andere rijschoolhouders in de drie provincies krijgen ook de mogelijkheid om de training aan te bieden.