Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Verkeerswijzer Groningen

Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen. Senza ontwikkelde het concept, de naam en begeleidde de ontwikkeling van de huisstijl samen met Studio Rob Pentinga.  

Interne bekendmaking
Om alle partijen te betrekken bij Verkeerswijzer Groningen, zette Senza een interne campagne op. We ontwikkelden hiervoor onder andere een informatiebulletin, een huisstijlinstructie en give-aways om zo de interne partijen de informeren, instrueren en enthousiasmeren.

Externe bekendmaking op 112Groningen-dag
Nadat alle interne partijen op de hoogte waren gebracht van hoe zij Verkeerswijzer Groningen kunnen inzetten, was het tijd voor de externe bekendmaking van Verkeerswijzer Groningen. In het kader daarvan heeft Verkeerswijzer Groningen deelgenomen aan de 112Groningen-dag op 28 mei in Martiniplaza. In een speciaal ingerichte verkeersstraat konden bezoekers deelnemen aan diverse educatie-activiteiten. Zo was er onder andere dode-hoek-voorlichting bij een vrachtwagen, konden jongeren op een fietssimulator ervaren hoe lastig het is om te appen tijdens het fietsen en  kwamen bezoekers er met een speciale alcoholbril achter welke invloed alcohol heeft op hun coördinatie. Senza heeft de organisatie van deze verkeersstraat op zich genomen.

Daarnaast organiseerden we ’s ochtends een persmoment in de verkeersstraat. Hierbij gaven onder andere de gedeputeerde Verkeer en Vervoer en een aantal wethouders gezamenlijk het startschot voor Verkeerswijzer Groningen. Ze legden samen een enorme puzzel, symbolisch voor de samenwerking tussen verschillende partners. Onder andere RTV Noord heeft er aandacht aan besteed  met een uitgebreid live interview met de gedeputeerde.    

Website
Verkeerswijzer Groningen werd niet alleen de paraplu voor alle verkeersactiviteiten en campagnes in Groningen, maar ook het domein van een nieuwe website www.verkeerswijzergroningen.nl. Op de website vindt jong en oud informatie om wijzer te worden in het verkeer. Er staan verschillende activiteiten op die in de provincie Groningen worden georganiseerd om de veiligheid (en doorstroming) van het verkeer in de provincie in goede banen te leiden. Website-bezoekers kunnen zelf ook in actie komen voor de verkeersveiligheid en zich aanmelden voor deelname aan de activiteiten. Daarnaast staat op de website beschreven welke partijen zich bezighouden met verkeersveiligheid in de provincie en op welke manier zij dat doen. Tot slot informeert de website mensen over de verschillende verkeersveiligheidscampagnes in de provincie. Senza verzorgde van 2013 tot 2016 het contentbeheer van de website. Voor de ontwikkelen van de website werkten we samen met de webbouwers van Slagkracht.