Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Ontwikkeling gebied Ruinen-Dwingelderveld

Provincie Drenthe, gemeente De Wolden, gemeente Westerveld, Natuurmonumenten, Europarcs en Recreatieschap Drenthe gaan van start met een kwaliteitsimpuls voor het gebied tussen de entree van het Nationaal Park Dwingelderveld en de kern van het dorp Ruinen. Doel is dit mooie gebied nog beter in te richten voor bezoekers en inwoners die de verschillende toeristische bestemmingen bezoeken. Zo zijn er plannen voor recreatieve fiets- en wandelroutes, het verbeteren van de verbinding tussen Ruinen en de entree van het Dwingelderveld en de herinrichting van de Benderse(weg).

In de plannen is alle aandacht voor de verschillende functies in het gebied en de verschillende bezoekers van het gebied: ondernemers, toeristen en bewoners. De plannen voor de gebiedsontwikkeling zijn gebaseerd op (verkeers)onderzoeken in het gebied en een participatietraject met omwonenden, ondernemers en andere betrokkenen. Senza Communicatie werkte in opdracht van adviesbureau RoyalHaskoningDHV mee aan de verkeersonderzoeken. We droegen bij aan een adviesrapport waarin verkeerskundige oplossingen hand in hand gaan met spreiding van bezoekers en een betere online informatievoorziening.

Foto: provincie Drenthe