Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Alle Drentse senioren op de fiets. Doortrappen maar!

Doortrappen is bedoeld om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Door langer te fietsen voelen mensen zich vaak gezonder, hebben ze meer sociale contacten en blijven ze langer mobiel. En weet je wat ook leuk is? Senza helpt met Doortrappen! We ontwikkelden alle communicatiematerialen om het programma te promoten.  

 Doortrappen helpt, motiveert en inspireert senioren om zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen. Het project bestaat uit diverse leerzame en leuke fietsactiviteiten die op lokaal niveau worden aangeboden. Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, organiseren de activiteiten in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe. Tijdens de activiteiten kun je bijvoorbeeld een proefrit maken op een elektrische fiets of een driewielfiets, krijg je handige tips over veilig fietsen, oefenen je het fietsen én ontdek je de mooiste fietsroutes door Drenthe. 

Promotiematerialen Doortrappen  

Omdat Doortrappen nog onbekend is bij senioren in Drenthe is het zaak om het programma en alle fietsactiviteiten flink te promoten. Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) schakelde Senza in om hiervoor diverse promotie- en communicatiematerialen te ontwikkelen. Een mooie klus waar we bij Senza graag aan meewerken!  

Het VVBD had de wens om zowel middelen te ontwikkelen voor het algemene programma, als voor de verschillende fietsactiviteiten. Daarom ontwikkelden we een hele reeks algemene communicatiematerialen, zoals een folder, flyers, een poster, duurzame bidons en zadelhoesjes om uit te delen, beachvlaggen, online banners en nog veel meer! Dat deden we samen met Studio Spijker. Senza verzorgde de opzet en teksten van de middelen en Ilse de vormgeving. Daarnaast schreven we de teksten van de website www.doortrappendrenthe.nl. Ondertussen trappen we de komende weken lekker door om ook de communicatiemiddelen voor alle fietsactiviteiten te realiseren.