Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

De fietshelm: niet verplichten, wél promoten?

Het is lente en dus weer tijd om op de fiets te stappen! Daarom startte Doortrappen Drenthe op 20 april het fietsseizoen met leuke fietsactiviteiten. Tegelijkertijd vond op deze datum de eerste landelijke dag van de fietshelm plaats. Het doel: aandacht vragen voor het belang van de fietshelm. Doortrappen Drenthe vroeg aan Senza om een voorlichtingsfolder over de fietshelm te maken.

De landelijke dag van de fietshelm is een initiatief van Artsen voor Veilig Fietsen, in samenwerking met het Hersenstrijd fonds en de Hersenstichting. Zij vragen op deze dag aandacht voor het belang van de fietshelm. De fietshelm verkleint het risico op hoofd- en hersenletsel als je betrokken raakt bij een fietsongeval. Hierdoor kan veel leed worden voorkomen.

Informeren
In Nederland is het dragen van een fietshelm niet verplicht. Maar het dragen van een fietshelm heeft belangrijke voordelen. Om deze reden was het de wens van Doortrappen Drenthe om senioren te informeren over het nut van de fietshelm. In opdracht van Doortrappen ontwikkelden wij hiervoor een voorlichtingsfolder met handige tips en informatie over het belang en de aanschaf van de fietshelm. Nieuwsgierig? Hier vind je de folder!

Campagne
Om de start van het fietsseizoen extra aandacht te geven, voert Doortrappen Drenthe dit voorjaar ook weer campagne. Senza regelde de inzet van radio- en TV-commercials, verzorgde een online campagne en zorgde voor op maat te maken persberichten en kopij waarmee de lokale partners van Doortrappen zelf hun events publiciteit konden geven.