Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Hé een ree!

We rijden allemaal wel eens te hard. Omdat we haast hebben, omdat we niet precies (meer) weten wat de maximumsnelheid is en soms hebben we niet eens door dat we te hard rijden. Gevaarlijk en zonde. Want wie kalm aan door Drenthe tuft, ziet, beleeft en geniet meer van deze mooie provincie. Die boodschap geeft het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) weggebruikers mee in de nieuwe Drentse snelheidscampagne. Het VVBD schakelde ons in om de campagne te ontwikkelen. 


Om tot een mooi en sterk creatief concept te komen, werkten we samen met Dappr. We ontwikkelden een typisch Drents campagnebeeld met hunebedden, reeën en heide. Want daar kun je van genieten als je rustig door Drenthe rijdt. Het campagnebeeld komt terug in verschillende middelen, zoals borden langs de weg, online banners, posters, reclame bij tankstations en krantadvertenties in huis-aan-huisbladen. 

Hoe zat het ook alweer? 

De campagne prikkelt mensen daarnaast om hun kennis over de snelheidslimieten en -regels een beetje op te frissen. Belangrijk en handig, want met al die verschillende wegen en snelheidslimieten is het soms best lastig om te onthouden welke limiet waar geldt. We maakten de pagina www.snelhedenindrenthe.nl aan en zetten daar alle informatie handig op een rijtje. 

 

Kalm aan, vlot verder

Tot slot krijgen verkeersdeelnemers de boodschap te zien als zij onderweg zijn: dankzij (milieuvriendelijke) krijtverfuitingen op zo'n 25 Drentse wegen. Een mooie reminder ter plekke om weggebruikers erop te wijzen dat ze kalm aan moeten rijden. En daarna weer vlot verder!