Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Help kinderen met een leerachterstand

Aandacht voor ongeletterdheid en leerachterstanden. Zelfs in Nederland is dit hard nodig. Onze collega Hedwig Dijkstra vraagt er vanuit India ook aandacht voor. In het Drop Out Centre helpen ze kinderen met een achterstand. Helpen jullie mee? 

Stichting BenG

Na haar afstuderen heeft onze collega Hedwig ons gedag gezegd om in India vrijwilligerswerk te kunnen gaan doen en te kunnen rondreizen. Hedwig heeft zich sindsdien ingezet voor Stichting BenG. Stichting BenG zet zich in voor kansarme kinderen in Zuid-India door verschillende onderwijsprojecten te ondersteunen. Een van die projecten is het Drop Out Centre. Het Drop Out Centre helpt kinderen, door ze na schooltijd bijles en huiswerkbegeleiding te geven. Dat is hard nodig, want veel leerlingen hebben een leerachterstand. De een doordat hij een tijdje van school is geweest om te werken en geld te verdienen. De ander omdat er niet genoeg geld is voor goed onderwijs. Naast de extra begeleiding biedt het Drop Out Centre de kinderen iedere dag een gezonde, warme maaltijd. Iets waar thuis vaak geen geld voor is. Het Drop Out Centre helpt de leerlingen hun school af te maken, zodat ze de kans krijgen om een beter bestaan op te bouwen dan hun ouders hebben kunnen doen. Ze krijgen weer toekomstperspectief.

Steentje bijdragen 

Het Drop Out Centre is één van de projecten waarvoor Hedwig zich inzet. En haar inzet is heel waardevol, want het centrum is afhankelijk van vrijwilligers en giften. Misschien wilt u ook uw steentje bijdragen. Via stichting BenG kunt u het Drop Out Centre sponsoren. Bijvoorbeeld met een vast bedrag per maand, of met een eenmalige donatie. Door de giften kunnen de kinderen naar het Drop Out Centre blijven gaan. Hier staat meer informatie over hoe het Drop Out Centre precies werkt en over hoe u kunt doneren. Heeft u vragen? Mail dan naar secretariaat@bengprojecten.nlof neem een kijkje op www.bengprojecten.nl.

Senza Communicatie stuurt dit jaar geen kerstkaarten maar geeft in plaats daarvan een bijdrage aan het ‘Dorp Out Centre’. Fijne feestdagen en een mooi 2018!