Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Het is weer begonnen: De Week van de Lieve Briefjes!

Van zaterdag 13 januari tot en met vrijdag 19 januari 2024 is het de Week van de Lieve Briefjes. De week waarin iedereen wordt opgeroepen iets liefs te schrijven voor een ander. Want iedereen wordt blij van een lieve boodschap, toch? Er zijn dit jaar 45.000 Lieve Briefjes gedrukt en door heel Nederland verspreid, je kan ze dus overal tegenkomen.

Wethouder Inge Jongman van de gemeente Groningen overhandigde op vrijdag 12 januari het allereerste Lieve Briefje van 2024 aan Babette Versloot van de stichting Present Groningen. “Babette maakt het mogelijk dat mensen een steentje kunnen bijdragen aan een mooiere samenleving en daarom vind ik dat zij een lief kaartje verdient”, legt Inge Jongman uit. Theatergroep Authentiek zorgde ervoor dat Babette Versloot compleet werd verrast door de komst van de wethouder.

Week van de Lieve Briefjes
Het doel van de week is mensen met elkaar te verbinden. De speciaal voor deze week ontwikkelde Lieve Briefjes (ansichtkaartjes) zijn gratis af te halen op verschillende plekken in Nederland. De kaartjes zijn verkrijgbaar in alle bibliotheken in de provincie Groningen, bij servicepunten van Qbuzz in Groningen en Drenthe en bij verschillende bibliotheken en welzijnsinstellingen in het land, van Schiermonnikoog tot Zuid-Limburg. De kaart met afhaalpunten is te vinden op de website van de Week van de Lieve Briefjes. De kaarten online bestellen en laten thuisbezorgen, is ook mogelijk tegen een kleine vergoeding. Kijk voor meer informatie over deze week op www.weekvandelievebriefjes.nl.

Belangeloos
Alle organisaties werken belangeloos mee. Zo wordt de actie ondersteund door onder meer Gemeente Groningen, Qbuzz, Biblionet Groningen en vrijwilligers die de kaartjes verspreiden. Ook de ontwerpen van de kaartjes zijn belangeloos gemaakt door vier inzenders van ontwerpwedstrijd: Arjanne van Zwol, Cindy Heyden, Pauline Neefs-Franke en Monique Duinstee. Daarnaast worden er verschillende leuke acties georganiseerd, bijvoorbeeld door de Bibliotheek in Drachten. Op dinsdag 16 januari is daar de mogelijkheid om samen met anderen onder het genot van een warm drankje lieve briefjes te schrijven.

Senza is samen met de Stichting BuitengewoonZijn.NU de drijvende kracht achter de Week van de Lieve briefjes. We organiseerden de ontwerpwedstrijd, begeleidden de ontwikkeling van de kaartjes, en zorgden voor de promotie van de actie en organiseerden de distributie van alle kaartjes. Het kantoor van Senza is bovendien twee weken lang distributiecentrum waar enthousiaste vrijwilligers bezig zijn met het afhandelen van alle online aanvragen. We kregen hulp van Studio Rob Pentinga, die ervoor zorgde dat de illustraties échte ansichtkaarten werden. Drukkerij Zalsman in Groningen drukte alle kaartjes.