Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Het is weer zo ver: Week van de Lieve Briefjes (16 - 22 januari)

Spoken word artiest Myron Hamming dicht eerste Lieve Briefje
 

Na zijn ‘Ode aan Groningen’ die viral ging op sociale media, is de Groninger dichter en spoken word-artiest Myron Hamming even in de ban geraakt van de Week van de Lieve Briefjes. De Week wordt gehouden van 16 t/m 22 januari en is bedoeld om iedereen op te roepen elkaar iets liefs te zeggen. Een welkom initiatief, zeker in de lockdown die net verlengd is. In dit filmpje brengt Myron Hamming een speciaal gedicht voor de Lieve Briefjes ten gehore en geeft hij zijn eerste Lieve briefje aan iemand cadeau op de markt in Groningen. Wil je ook een Lief Briefje sturen? Dan kun je gratis ansichtkaarten krijgen.

 
Een lief briefje voor iemand schrijven. Voor de lieve buurvrouw, voor een goede vriend, of voor een onbekende. Gewoon, zomaar, misschien wel juist nu! Wil je Lieve briefjes wil schrijven? Dan kun je ze ophalen bij alle bibliotheken in de provincie Groningen, enkele WIJ-vestigingen in de gemeente Groningen en bij servicepunten van QBuzz in Groningen, Assen en Emmen. Daarnaast zijn de briefjes verkrijgbaar bij Albert Heijn supermarkten in Appingedam, Winsum en Uithuizen. Verder stellen verschillende instellingen en organisaties briefjes beschikbaar aan hun bezoekers. Van de Spar op Schiermonnikoog tot de bibliotheek in Breda. In totaal zijn er 15.000 ansichtkaarten beschikbaar. Die worden zo lang de voorraad strekt gratis weggegeven of tegen onkostenvergoeding verstuurd als dat nodig is. Je kunt de kaarten ook bestellen op www.weekvandelievebriefjes.nl
 
Belangeloos
Het doel van de Week van de Lieve Briefjes is om de inwoners van Groningen (en ver daarbuiten) met elkaar te verbinden. De week is een initiatief van stichting BuitengewoonZijn.NU en wordt mede georganiseerd door Senza Communicatie. Alle organisaties werken belangeloos mee. Zo wordt de actie ondersteund door Gemeente Groningen, Qbuzz, WIJ Groningen, Biblionet Groningen, Residentie de Wijert, Omapost, Ninde, One Up Media en Myron Hamming. 
 
Vier ontwerpen
Voor de ontwerpen van de Lieve briefjes hielden we dit jaar een ontwerpwedstrijd. Met onder andere illustratrice Geertje van der Zijp in de jury werden er vier prachtige winnende ontwerpen uitgekozen, van Isabel Vaessen, Sanne Biesbroek, Angélique Boter en Natasja Venema.
 
Meer weten?
Voor meer informatie over de Week van de Lieve Briefjes kun je de website www.weekvandelievebriefjes.nl of de Facebookpagina van de Week van de Lieve Briefjes bezoeken. Heb je goede ideeën, of wil je met ons samenwerken? Neem dan contact op via info@weekvandelievebriefjes.nl.