Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

How to hub? Een handige toolkit voor gemeenten

Wie geregeld met het openbaar vervoer reist, weet als geen ander dat reizen snel, gemakkelijk en comfortabel moet zijn. In Drenthe en Groningen kan dat via de hubs. Een hub is een plek waar je kunt overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel. En waar je op een fijne manier even kunt wachten, vanwege de extra voorzieningen. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van WiFi, je flesje water vullen bij een watertappunt en je fiets stallen in een van de fietskluizen.

Iedere hub kan uitgroeien tot een plek in de regio waar alles samenkomt. Het is niet alleen een handig overstappunt, maar het is ook dé aangewezen plek om algemene voorzieningen bij elkaar te brengen. Denk aan een gezondheidscentrum, een winkel of bijvoorbeeld een afhaalpunt voor pakketjes. Er is volop ruimte voor (lokale) initiatieven en daar kan de kerngroep hubs de hulp van gemeenten goed bij gebruiken. En daarom bedacht Senza de 'How to hub-toolkit'. De hub-toolkit is een doos vol hub-middelen, inspiratie en ideeën voor gemeenten om met de hubs aan de slag te gaan. De toolkits worden de komende tijd uitgedeeld bij Groningse en Drentse gemeenten. Meer weten over het project van de hubs? Klik dan hier.