Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

‘Ja, ik ben vriend van Bob’: Drentse en Groningse Bob-campagne

Opwarmen onder het genot van een glühwein of het kerstdiner vieren met een biertje of wijntje. Dat klinkt toch heerlijk? Een borrel is prima, maar niet als je nog moet rijden. Daarom vraagt het Rijk rond de feestdagen extra aandacht voor de Bob-campagne. Verkeerswijzer Groningen en het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe dragen de campagne uit in de provincies Groningen en Drenthe. Senza ondersteunt hen daarbij, dit jaar onder andere door alle wethouders in beide provincies te vragen om ‘Vriend van Bob’ te worden.

Tussen 16 en 21 december bezocht het Bob-campagneteam namens Verkeerswijzer Groningen en het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe alle 24 gemeenten in Groningen en Drenthe. Ze vroegen de wethouders om ‘Vriend van Bob’ te worden en zo de strijd tegen alcohol in het verkeer te ondersteunen. Maar liefst 19 wethouders sloten zich aan en werden ‘Vriend van Bob’. Hiermee lieten ze zien dat alcohol en verkeer niet samen gaan en riepen ze op om verantwoord met alcohol om te gaan, óók tijdens de feestdagen. Veel gemeenten besteedden aandacht aan de actie op onder andere social media en in de regionale en lokale pers.

Bob-campagne
De Bob-campagne On Tour was de aftrap van de complete Bob-campagne in Drenthe en Groningen. Senza ondersteunt het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe en Verkeerswijzer Groningen in de organisatie en communicatie rondom deze campagnes. De Bob-campagne is in de provincies te zien op borden langs de weg, via posters, online banners en te zien en te horen in tv-commercials.