Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Kinderfietsroute geopend!

Zeg nou zelf: wat een goed initiatief van de provincie Groningen en Huis voor de Sport Groningen: ze hebben speciale kinderfietsroutes ontwikkeld! Op vrijdag 27 augustus 2021 is de eerste Kinderfietsroute geopend. Een route vol spel en avontuur in de omgeving van Zoutkamp. Senza hielp de partijen samen met Frissekom bij de realisatie van een website en spelmaterialen. 

Een kinderfietsroute is een relatief veilige fietsroute van - in dit eerste geval - ongeveer 14 kilometer, speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Bij Kinderfietsroutes draait het allemaal om een spannend verhaal, het uitvoeren van opdrachten, het kraken van een code en fietsplezier voor het hele gezin. Zo blijven kinderen op een leuke, uitdagende manier in beweging en op de fiets! 

Naast de kinderfietsroutes is er voor scholen in Groningen ook de HiBike-game, een aan fietsen gerelateerd spel waar scholen aan mee kunnen doen. Scholen kunnen op ieder gewenst moment beginnen. Senza werkte mee aan de ontwikkeling van HiBike en de uitvoering van twee pilots. Met succes want het concept blijkt positief te zijn ontvangen! Nieuwsgierig? Lees de factsheet hiernaast.