Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Let op: zingende kinderen! Een veilig Sint-Maarten in Zuidwending en Ommelanderwijk

Mien lutje lanteern, ik zai die zo geern… Op maandag 11 november was het weer zo ver. Dikke jas aan, warme sjaal om en met een prachtig verlichte lampion naar buiten. Langs de deuren om liedjes te zingen, in ruil voor wat lekkers. Sint-Maarten, wie houdt er nou niet van? In Zuidwending en Ommelanderwijk werd dit jaar extra aandacht besteed aan een veilig én leuk Sint-Maartenfeest.

Op dit moment wordt er gewerkt aan de verdubbeling van de provinciale weg N366 tussen Veendam en Pekela. Door deze werkzaamheden neemt veel verkeer een kortere (sluip)route door Zuidwending en Ommelanderwijk, waardoor hier extra verkeer is. Om de kinderen een veilige én leuke Sint-Maarten te bezorgen, organiseerden de provincie Groningen, aannemer Gebroeders Van der Lee, Veilig Verkeer Nederland en Verkeerswijzer Groningen hier een Sint-Maarten actie. En Senza mocht ze hierbij helpen.

Aandacht
Er werd op verschillende manieren aandacht gevraagd voor de veiligheid van de kinderen tijdens Sint-Maarten. Zo hingen er speciale spandoeken langs de weg met de kreet ‘Let op: zingende kinderen!’. Voor de kinderen van OBS De Ommewending waren er reflecterende veiligheidshesjes en voor de begeleidende ouders waren er speciale 30-km-paraplu’s. En natuurlijk was er voor alle kinderen iets lekkers!