Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Met 50% korting op een hubfiets vanaf hub P+R Hoogkerk

Wil jij fit op de fiets naar je werk, een zakelijke afspraak of de verkeersdrukte rondom de stad Groningen vermijden? Pak dan eens een hubfiets! Van 9 september tot en met 9 oktober kun je op de hub P+R Hoogkerk met vijftig procent korting gebruikmaken van een hubfiets. Deze elektrische fiets kun je tegen betaling gebruiken voor een retourrit van en naar de hub P+R. Vanaf 9 september stap je al op een hubfiets voor één euro per uur, met een maximum van zes euro per dag. Als hubfietser maak je in september bovendien automatisch kans op een maand lang gratis gebruikmaken van een hubfiets. Deze mooie kortingsactie kon wel wat extra promotie gebruiken en daar werkten we bij Senza met plezier aan mee! 

Samen met de provincie Groningen, gemeente Groningen, Groningen Bereikbaar en Deelfiets Nederland (aanbieder van de hubfietsen) organiseerden we op donderdag 9 september een promotieactie op de hub P+R Hoogkerk. Medewerkers van Deelfiets Nederland gaven uitleg over de hubfietsen en de kortingsactie. Reizigers en passanten op de hub werden 's middags getrakteerd op koffie, thee en wat lekkers. Fleur Gräper-van Koolwijk (gedeputeerde provincie Groningen), Philip Broeksma (wethouder gemeente Groningen) en Wilko Huyink (directeur Groningen Bereikbaar) waren ook aanwezig en maakten 's middags een proefrit op een hubfiets.   

Hubfietsen 
De hubfietsen staan op de hub P+R Hoogkerk in een overdekte fietsenstalling en worden daar automatisch opgeladen. Je kunt een hubfiets via de app Deelfiets Nederland vanaf vijftien minuten voor gebruik reserveren en bij aankomst met diezelfde app ontgrendelen. Reserveren is niet verplicht. Ook bedrijven kunnen gebruikmaken van de hubfietsen. Met een zakelijk abonnement betaal je vijftien euro per maand per medewerker. Bedrijven kunnen de hubfietsen ook gebruiken zonder abonnement, voor het gebruikelijke tarief. Om de hubfiets te gebruiken, download je de app van Deelfiets Nederland. Meer weten of de app downloaden? Kijk op www.deelfietsnederland.nl/groningen

Autoverkeer in stad beperken 
De hubfietsen op de hub in Hoogkerk zorgen voor minder autoverkeer in de stad en geven de reiziger een alternatieve vervoerskeuze. Ideaal voor wie liever voor het laatste stuk van zijn of haar reis naar kantoor of een zakelijke afspraak in de stad de fiets pakt. Of voor wie een recreatieve bestemming in of in de buurt van Groningen heeft. Parkeer de auto op de P+R en reis verder met een hubfiets.  

De 24 hubfietsen staan sinds begin dit jaar op de hub in Hoogkerk. Het hubprogramma werkt hierbij samen met provincie Groningen, gemeente Groningen, Groningen Bereikbaar. Als de fietsen een succes zijn, willen de provincies Groningen en Drenthe ze op meer hubs in de provincies aanbieden.