Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Pas op! Modder op de weg

Als het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân ons belt in de zomer, weten we bij Senza genoeg: handen uit de mouwen, want we mogen met modder aan de slag! Ook dit jaar schakelde het ROF Senza in om de moddercampagne op poten te zetten. De campagne die we voorgaande jaren inzetten, beviel goed. Dus hun wens voor dit jaar was duidelijk: diezelfde campagne op herhaling. We bliezen het stof van de to do lijst van vorig jaar en gingen aan de slag!  
 
In augustus stuurden we alle Friese gemeenten een bestellijst, zodat ze op tijd campagnematerialen konden bestellen. We begeleidden de productie van de bestellingen en zorgden ervoor dat alles op tijd bij de juiste gemeente werd afgeleverd. We regelden ook dat de modderfolder – waarin staat wat agrariërs moeten doen als ze onverhoopt modder op de weg achterlaten – werd meegestuurd met het blad 'Nieuwe Oogst'. Daarnaast planden we de inzet van online banners en een radiospot via Omrop Fryslân in en leverden hier materialen voor aan.  

Tot slot organiseerden we een persmoment op maandag 27 september. Bij loonwerkbedrijf Joostema in Minnertsga gaf wethouder Boukje Tol (gemeente Waadhoeke) het officiële startsein van de campagne. Samen met eigenaar Joostema sloeg de wethouder een modderbord in de grond. Senza zorgde voor een draaiboek, een briefing voor de wethouder, persberichtgeving en heerlijke oranjekoek!