Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Project Rijkswegen Noord gestopt

Het project Rijkswegen Noord is gestart in 2016, na een succesvolle samenwerking van politie en Rijkswaterstaat in het project A7 Veilig (2011-2014). De partijen besloten hun samenwerking voort te zetten op meerdere thema’s, met als hoofddoel de verkeersveiligheid op rijkswegen in Noord-Nederland aan te pakken. De ingrediënten: extra verkeershandhaving door de politie en voorlichting en educatie gefinancierd door Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat leverde bovendien de projectleiding en –ondersteuning.

De projectpartners zijn tussen 2016 en 2019 zijn actief geweest met het publiekspanel Rijkswegen Noord-Nederland, de actie A7 Attent, een snelheidscampagne op de N31 en de N33 en de aanpak Samen Wegwerken. Ook maakten ze plannen voor een aanpak tegen rood-lichtnegatie bij bruggen. Ze zetten met hulp van het publiek, en voor het publiek, in op veiligheid; veiligheid voor jezelf, voor anderen en voor de wegwerker.

Na drie jaar is het tijd voor verandering. De partijen hebben besloten te stoppen met Rijkswegen Noord. Het kernteam waar wij al die jaren deel van hebben uitgemaakt, rondt in november en december van dit jaar de laatste activiteiten af. Zo werken wij nog aan een eindrapportage waarin een overzicht van de acties te vinden is. Daarnaast evalueren de partijen samen met de noordelijke provinciale wegbeheerders nog de aanpak Samen wegwerken en onderzoeken ze of deze een vervolg kan krijgen.