Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Samen met je Scootervrienden veilig op pad!

In Nederland is het een geliefd vervoersmiddel: de scooter. Scooterrijden is leuk en een handige manier om op je bestemming te komen. Toch zijn scooterrijders ook erg kwetsbaar. De kans op een ongeval is voor scooterrijders een stuk groter dan voor automobilisten. Bij bijna 1 op de 2 scooterongevallen raakt iemand gewond. Dat vraagt om handige tips, zodat scooterrijders veilig op pad kunnen. Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe en Verkeerswijzer Groningen vroegen Senza daarom om ook dit jaar de ‘Scooterguide’ uit te brengen.

De Scooterguide is een uitvouwbare folder met allerhande regels en tips over veilig scooterrijden. Senza bedacht een paar jaar geleden het concept van de folder en schreef de teksten. Sindsdien wordt de Scooterguide elk jaar opnieuw gedrukt en uitgedeeld aan scooterrijders. Zo ook dit najaar.

Up-to-date

Omdat verkeersregels elk jaar veranderen, moest ook dit jaar de inhoud van de Scooterguide gecheckt worden. We werkten hier voor samen met de politie. Zij keken of alle informatie up-to-date was. Van der Let & Partners gaf vervolgens het concept en de teksten vorm. De politie deelt de guides dit najaar uit tijdens extra scootercontroles. Kijk voor meer informatie ook op www.scootervrienden.nl.