Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Slippen met de tractor

Vanochtend werd het startsein van de Friese moddercampagne gegeven. Dit gebeurde bij het Verkeers Educatie centrum (VEC) in Drachten, waar een tractor demonstreerde wat er kan gebeuren als er modder op de weg ligt. In combinatie met regen kan dit namelijk zorgen voor gladheid en dus: slipgevaar! Verkeersveiligheidsgedeputeerde en ROF-voorzitter Matthijs de Vries was een van de enthousiaste aanwezigen die na de demonstratie dit gevaar zelf mocht ervaren. Met een (anti)sliptraining leerden hij en de andere aanwezigen vervolgens wat je moet doen als je met je auto in een slip raakt. En dat leverde mooie beelden op!

Het is oogsttijd en daarom zijn er, ook in Friesland, meer landbouwvoertuigen op de weg. Na de oogst kan er modder op de weg achterblijven. Zeker in combinatie met regen kan dat gladheid veroorzaken. De campagne ‘Modder op de weg’ waarschuwt weggebruikers voor deze risico’s. Daarnaast worden agrariërs gestimuleerd om gevaarlijke situaties te voorkomen, bijvoorbeeld door waarschuwingsborden in de berm te plaatsen en de weg na afloop weer schoon te maken. De moddercampagne is een initiatief van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF).

Het ROF zet spandoeken, posters, (online) advertenties en een radiocommercial bij Omrop Fryslân in om het publiek op de aanwezigheid van modder te attenderen. Daarnaast heeft het ROF de folder ‘Modder op de weg’ voor bestuurders van landbouwvoertuigen verspreid via het blad Nieuwe Oogst, Friese gemeenten en de landbouworganisaties LTO en CUMELA Nederland.

Senza verzorgde de campagneinzet, begeleidde het drukwerk en verspreiding van de folder, en zorgde ervoor dat gemeenten en andere partners spandoeken en campagnemiddelen ontvingen. In samenwerking met Stichting Bevordering Verkeerseducatie organiseerden we bovendien de publiciteitsactie op het VEC.

Foto’s: Het Hoge Noorden (Leeuwarden).