Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Snelheidscampagne Drenthe weer van start na aftrap bij kinderopvang

De jaarlijkse Drentse snelheidscampagne is weer van start! Dit jaar vond een feestelijke aftrap plaats bij Kideo Kinderopvang in een zonnig Assen. De kinderen mochten kijken wanneer een auto stopt bij een remwegdemonstratie, krijtverf spuiten, een theatervoorstelling bijwonen en op een politiemotor zitten. “De beste middag ooit!”, aldus één van de kinderen. Beter kunnen wij het niet zeggen.

Om aandacht te vragen voor hardrijders in de buurt, was Kinderopvang Kideo in Assen uitgekozen als plek voor de startactie. Na een korte, interactieve toespraak van wethouder Martin Rasker konden de kinderen meedoen aan verschillende activiteiten. Zo hielp een aantal kinderen de wethouder om de tekst ‘Kalm aan’ op het wegdek te spuiten. Verder mochten de kinderen, na een remwegdemonstratie van ANWB Streetwise, zelf in de auto mee remmen en proberen om zo snel mogelijk stil te staan zodra één van hun groepsgenootjes met een speciale vlag zwaaide. Ook was er een politieagent mét motor aanwezig, die door de kinderen gretig ondervraagd werd. “Wat doet dit knopje? Wat doe je als je bij een ongeluk komt?”. Voor de kleinsten was er een leuke en leerzame theatervoorstelling van Verkeerstheatervoorstelling Stop!Licht! Yolanda Viser zorgde voor mooie foto’s van de middag, die werd afgesloten met een lekker ijsje voor iedereen.

Campagne
De aftrap van de campagne in Assen werd opgevolgd door verschillende acties in andere plaatsen in Drenthe, waar wethouders ook hielpen bij het plaatsen van de ‘Kalm aan’-gronduiting. Samen met Clean Advertising zorgde Senza ervoor dat de uiting in acht Drentse gemeenten op drie plekken op de weg te zien is. In samenwerking met Kollektiv zorgde Senza er voor dat je de campagne de komende weken tegen kunt komen op borden langs de weg, op tankstationschermen, op RTV Drenthe en online via sociale media, zoals Facebook en Instagram.

Opfrissen regels
De campagne heeft als doel het aantal hardrijders in Drenthe te verminderen. Te hard rijden is namelijk gevaarlijk én zonde, want zo veroorzaak je risicovolle situaties. Bovendien mis je veel van je omgeving. De boodschap van de campagne is dan ook om kalm aan door Drenthe te rijden, want zo zie, bleef en geniet je meer. Wie niet precies weet welke snelheidslimiet geldt, kan terecht op de website www.snelhedenindrenthe.nl, waar informatie over de snelheidslimieten op verschillende soorten Drentse wegen te vinden is.

Op dit moment zijn wij bezig met het ontwikkelen van een aanvulling op de huidige campagne. Benieuwd naar wat we gaan doen? Houd dan onze website in de gaten!