Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Syrische vrouwen veilig op de fiets

De Stichting SVNL is er om Syrische vrouwen in Nederland te ondersteunen, zodat ze hier zelfstandig hun leven kunnen opbouwen. De stichting wil vrouwen sterker maken, helpen ontdekken waar ze goed in zijn en hoe ze kunnen deelnemen aan de Nederlandse samenleving. Daarom organiseren ze allerlei activiteiten en bijeenkomsten. Eén van de dingen waar ze mee bezig zijn, is het verkeer in Nederland. Als opstapje naar fietslessen organiseerde de stichting op zaterdag 30 juni een eerste theorieles over het Nederlandse verkeer. Daarbij zetten ze onze brochure ‘Verkeer in Nederland’ in, die we speciaal voor nieuwkomers in ons land ontwikkeld hebben. Na de theorielessen beginnen ze met praktische fietslessen. Hopelijk met succes!

De brochure ‘Verkeer in Nederland’ werd de afgelopen tijd door verschillende organisaties in Nederland bij Senza besteld. Diverse welzijnsorganisaties en gemeenten vroegen de brochure aan, maar ook particulieren vroegen de brochure aan voor bijvoorbeeld families die zij begeleiden of groepjes die zij leren fietsen. En in Zuid-Limburg sloegen onlangs acht gemeenten de handen ineen voor een gezamenlijke bestelling van de brochure. Zo konden zij ieder relatief goedkoop een kleine oplage voor de nieuwkomers in hun gemeente aanschaffen. Mooi dat wij op deze manier bijdragen aan de verkeersveiligheid van nieuwkomers in ons land!