Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Vanaf nu lekker doorfietsen tussen Winsum en Groningen

Fietsers vanuit Winsum hebben er even op moeten wachten, maar nu is hij toch echt klaar; de nieuwe Doorfietsroute van Winsum naar Groningen! Hartstikke fijn, met name voor forenzen en scholieren die dagelijks tussen deze twee plaatsen moeten pendelen. Het nieuwe fietspad is namelijk een stuk breder en vlakker dan gewone fietspaden. Ook heb je als fietser hier (bijna) altijd voorrang en zijn er niet of nauwelijks stoplichten. Redenen genoeg om de opening van de route op een feestelijke manier bekend te maken!

Sinds kort prijkt op verschillende fietspaden (in de dorpen rondom) Winsum de boodschap ‘Doorfietsroute Winsum – Groningen nu open!’, geplaatst met green graffiti. En daar bleef het niet bij. Spelers en supporters van vv Winsum werden bijvoorbeeld op zaterdag 9 september verrast met een speciaal bedrukte appel met de tekst ‘Lekker doorfietsen!’. De aanwezige promotiemedewerker vertelde mensen over de nieuwe doorfietsroute en de voordelen ervan. Voor diegenen die nog twijfelden over de afstand tussen Winsum en Groningen was er een aanbod om via Groningen Bereikbaar gratis een speed pedelec uit te proberen.

Ook op de Doorfietsroute organiseerden we twee leuke uitdeelacties. Voorbijkomende fietsers kregen op verschillende plekken een lekkere Tiny Tony Chocolonely. Omdat zij de keuze hebben gemaakt op de fiets te stappen en daarbij ook nog gebruik te maken van de Doorfietsroute. Een spandoek aan het begin van de Doorfietsroute (vanuit Winsum gezien) informeert voorbijgangers dat ze vanaf nu lekker door kunnen (blijven) fietsen tussen Winsum en Groningen (zie bijlage).

Senza maakte een actieplan voor de promotieacties en voerde dit in samenwerking met de provincie Groningen uit. We werkten daarbij samen met Studio Rob Pentinga die het spandoek en de gronduiting ontwierp Drukkerij Van Ark zorgde ervoor dat het doek langs de weg kwam en Clean Advertising plaatste de gronduitingen op twaalf verschillende locaties. Eerder ondersteunden wij de Provincie Groningen al met een gedragsaanpak om fietsers op de route Winsum-Groningen te motiveren een gevaarlijke oversteek naar de toen nog niet complete Doorfietsroute te vermijden.