Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Dénise Hamstra

Sinds 27 mei vertoeft Dénise Hamstra, senior communicatieadviseur en eigenaar van ComQi - bureau voor creatieve communicatie - gemiddeld twee dagen per week bij ons in Groningen. Ze stelt zich hier voor.

Communiceren is schrijven? 

Daar leek het de eerste jaren van mijn werkzame leven als communicatiespecialist wel op, nadat ik de opleiding Communicatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen in 1995 had afgerond. Totdat het me opviel dat de teksten die ik schreef steeds minder goed aankwamen bij de doelgroepen waarvoor ze bedoeld waren. Uit onderzoek bleek dat het gebruik van foto’s en beeld ervoor zorgt dat een verhaal beter wordt onthouden. Dus toen ben ik op mijn werk gaan tekenen: van programma’s en projectplannen tot verslagen. Het helpt om een heldere beeldtaal te hebben om juist die zakelijke onderwerpen te tekenen.

Visueel communiceren

Inmiddels geef ik workshops aan professionals die ook visueel willen communiceren. Ik leer ze de basistechnieken waarmee ze snel op hun werk flip-over flappen en A3tjes kunnen vullen met beelden en teksten. Dat doe ik als zelfstandig communicatieprofessional naast mijn strategisch communicatiewerk voor organisaties in Noord-Nederland (zie ook www.comqi.nl) . Dat strategische werk doe ik graag samen met anderen of andere partijen zoals Senza. Omdat ik geloof dat je in interactie met elkaar tot beter passende oplossingen en campagnes komt. En daar zet ik graag creatieve middelen bij in. Denk aan het gebruik van LEGO, tekentechnieken of…badeendjes. Het zijn allemaal instrumenten om tot nieuwe inzichten te komen.

Met camperbusje op pad

Werken is leuk. Niet werken ook. Zeker als je dan met een camperbusje met man en zoon door Europa rijdt. Bij voorkeur door bergachtig landschap om een gave wandeling te doen. We plannen niks en laten ons leiden door het weer en de sfeer. De twee oudste kinderen gaan niet meer mee, maar trekken hun eigen plan. Italië is favoriet. We houden van de spontane inwoners, het afwisselende landschap, de geschiedenis en het lekkere eten. En ik houd ook nog eens van Italiaans. Dat heeft alles te maken met mijn studietijd. Ik heb de taal namelijk geleerd tijdens een half jaar in Toscane.