Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Marloes Groen

“Waar andere kinderen al van jongs af aan riepen dat ze juf of politie wilden worden, was dat bij mij lange tijd een groot vraagteken. Door de vele Grisham-boeken die ik las en de vurigheid die de onterechte veroordeling van Lucia de B. bij mij aanwakkerde, ontstond het idee om een rechtenstudie te beginnen. Omdat ik eigenlijk niet wist wat ik daar dan precies mee wilde doen, vond ik het helemaal niet erg dat deze keuze iets uitgesteld werd door een tussenjaar. Als bijna-achttienjarige vertrok ik naar Amerika, waar ik bij een gastgezin woonde en naar een lokale high school ging. En daar ontdekte ik wat de komende jaren mijn grote passie zou worden: reizen en de wereld ontdekken. Één tussenjaar werden er twee en als ik in Nederland was, werkte ik zoveel mogelijk uren bij verschillende baantjes om zo gauw mogelijk weer aan een nieuw avontuur te kunnen beginnen. Van skiles geven in Oostenrijk tot backpacken in Maleisië; ik vond het fantastisch.

Van reizen naar communicatie en gedrag
Op die manier kwam ik uiteindelijk terecht op de studie International Tourism Management in Utrecht. Ook hier maakte ik weer mooie uitstapjes, naar Nepal, Marokko en het noorden van Noorwegen bijvoorbeeld. Toen ik eenmaal mijn diploma op zak had, bleek ik in de reisbranche toch niet echt te kunnen vinden wat ik zocht. Tijd om de zoektocht naar wat ik wilde opnieuw te openen! De studie had mijn interesse in het communicatie vak al aangewakkerd en in de jaren daarna werd de nieuwsgierigheid alleen maar groter. Bij de gemeente Groningen mocht ik met verschillende communicatie-opdrachten aan de gang en begon voor mij duidelijk te worden wat ik echt graag wilde: bezig zijn met communicatie gericht op gedragsverandering. Ik volgde een cursus toegepaste psychologie en toen Covid19 uitbrak besloot ik mijn kans te grijpen en mezelf verder te ontwikkelen.

Nieuwe avonturen
Vol overgave stortte ik mij daarom op de master Communication Science aan de Universiteit Twente. Daar volgde ik zoveel mogelijk vakken gericht op gedragsbeïnvloeding. En hoe fijn is het dat we die kennis bij Senza inzetten voor maatschappelijke vraagstukken? Eigenlijk komt daarmee alles wat ik leuk vind hier samen: onderzoek, communicatie, psychologie, creativiteit... en natuurlijk samenwerken in een gezellig team :) Het reizen zal er altijd wel in blijven zitten, maar ik heb nu vooral ontzettend veel zin in mijn nieuwe avontuur hier!”