Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Nanda de Jonge

“Toeval bestaat niet. Juist op het moment dat ik op het punt stond mijn masterdiploma Communicatie en Educatie te halen, werd er een vacature online gezet bij Senza. Ik volgde Senza al enige tijd via sociale media. Een klein communicatiebureau, dat zich bezig houdt met maatschappelijke thema’s: dat is waar ik wilde werken na mijn studie.

Taalwetenschap & Communicatie en Educatie
Mijn studietijd begon met de bachelor Taalwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na enige tijd wist ik: dit is het niet helemaal. Een goed alternatief vond ik niet direct, dus ik zette door. Na ongeveer twee jaar ontdekte ik dat ik mijn bachelor relatief eenvoudig kon aanvullen met de premaster Communicatie en Educatie. Deze master richt zich op de ontwikkeling, het onderwijs en de training van taal- en communicatieve vaardigheden. Hier voelde ik mij meer op mijn plek. Tijdens deze studie was er namelijk genoeg ruimte om mijn handen uit de mouwen te steken. En daar houd ik van!

Tijdens mijn studie liep ik stage bij een onderwijsorganisatie. Ik ontwikkelde daar de contouren voor een communicatietraining. Om mijn praktijkervaring verder uit te breiden, deed ik vrijwilligerswerk bij een Taalhuis in Groningen. Door mijn stage en vrijwilligerswerk wist ik dat ik praktisch bezig wil zijn, en dat ik hiermee een waardevolle bijdrage wil leveren aan de maatschappij. En laat het doel van Senza nou hier precies bij passen: onze samenleving mooier maken. Een aantal leuke gesprekken volgden. De klik was gelukkig wederzijds. In juni 2019 ben ik daarom begonnen als junior communicatieadviseur bij Senza.

Thuis in de natuur
In mijn vrije tijd ben ik veel buiten. Al wandelend mijn gedachten laten waaien, vind ik heerlijk. Toch is het zelfs in de natuur soms lastig om tot rust te komen. Regelmatig betrap ik mijzelf op gedachten als: heb ik wel op dat ene mailtje gereageerd? En eigenlijk had ik die ene collega nog willen bellen. Zulke gedachten verschuiven abrupt als ik iets voorbij zie vliegen: was dat een blauwborst? En wacht, hoor ik daar een winterkoninkje? Vogels kijken geeft focus en maakt dat ik echt tot rust kom. Ik ben dan ook regelmatig met mijn vogelkijker en camera in de tuin of in natuurgebieden te vinden. Ik zou zeggen: probeer het ook eens!”