Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

De Week van de Lieve Briefjes 2020

Kijk eens, een lief briefje! Speciaal voor jou. Gewoon, zomaar! Omdat het kan. Van zaterdag 22 tot en met vrijdag 28 februari was de Week van de Lieve Briefjes. Op allerlei verschillende plekken lagen speciaal gedrukte lieve briefjes klaar om beschreven te worden. En in combinatie met twee spetterende acties was dat een enorm succes!

De Week van de Lieve Briefjes is een initiatief van de stichting BuitengewoonZijn.NU en is een vervolg op de Dag van de Lieve Briefjes, die plaatsvond in november 2018. Senza werkte dit jaar, net als de vorige keer, belangeloos mee aan deze mooie actie. We zorgden voor zaken als teksten voor op de kaartjes, de website en sponsorbrieven, het aanmaken en onderhouden van een Facebookpagina en het contact met de illustratrices: Geertje van der Zijpp, Angélique Boter en Sietske van der Meij.

Belangeloos
Naast BuitengewoonZijn.NU, Senza en de illustratrices werkten er meer organisaties belangeloos mee. Gemeente Groningen drukte de 20.000 kaartjes, Qbuzz Groningen Drenthe financierde een mooie actie op het Hoofdstation in Groningen en vroeg aandacht voor de kaartjes via alle displays in de bussen. En Biblionet Groningen zorgde ervoor dat de kaartjes naar alle bibliotheken in de provincie werden verspreid en organiseerde verschillende activiteiten rondom de briefjes. Verder stelde OmaPost 25 online kaartjes gratis beschikbaar en deden Residentie de Wijert en Gasterra een financiële bijdrage. Veel anderen zetten zich in door kaartjes te schrijven voor verzorgingstehuizen, leerkrachten enzovoort! Lief hè?!

Aandacht
De Week van de Lieve Briefjes ging op zaterdag van start op de Vismarkt in Groningen. Bekende Groninger Olaf Vos en theatergroep Auth&Tiek spraken marktbezoekers aan en deelden Lieve Briefjes uit. Op de maandag volgde een mooie actie op het Hoofdstation van Groningen, wederom door de theatergroep. Oog TV en RTV Noord kwamen langs om een kijkje te nemen. En vele andere media besteedden aandacht aan de Week van de Lieve Briefjes. Alle nieuwsberichten en radiouitzendingen over deze mooie week kun je vinden onder het kopje ‘Nieuws’ op www.weekvandelievebriefjes.nl. David en Tom van One Up Media maakten een video over de week, klik daarvoor hier.

De liefde verspreiden
De briefjes werden door allerlei organisaties en op verschillende plekken aangevraagd. Zo gaven de docenten van het Parcival College al hun leerlingen een lief briefje en werden de briefjes verspreid op verschillende locaties van het Alfa College. De briefjes bleven niet binnen de provincie: er zijn ook flinke aantallen opgestuurd naar Noord-Holland en Breda! Ook wij hebben bij Senza zelf een heleboel lieve briefjes uitgedeeld aan onze buren, vrienden en goede relaties. Want het schrijven van een lief briefje is minstens zo leuk als het ontvangen ervan!

Volgend jaar
We kunnen concluderen dat de Week van de Lieve Briefjes meer dan geslaagd is. Daarom zijn we nu al bezig met het inplannen van de Week voor volgend jaar. Met elkaar willen we er dan voor zorgen dat het een landelijke actie wordt. Heb je leuke ideeën, of wil je meedoen? Laat het ons vooral weten!