Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

De Week van de Lieve Briefjes 2021

Kijk eens, een lief briefje! Speciaal voor jou. Gewoon, zomaar, misschien wel juist nu! Van zaterdag 16 tot en met vrijdag 22 januari 2021 was de Week van de Lieve briefjes. De Week was bedoeld om iedereen op te roepen elkaar iets liefs te zeggen. Een welkom initiatief, zeker in de lockdown die net weer was verlengd. Op allerlei verschillende plekken lagen speciaal gedrukte Lieve Briefjes klaar om beschreven te worden. Ook konden mensen dit jaar voor het eerst Lieve Briefjes bestellen, dan kregen ze deze opgestuurd. En dat was een enorm succes!
 
De Week van de Lieve Briefjes is een initiatief van de stichting BuitengewoonZijn.NU en werd nu voor de tweede keer gehouden, na de Dag van de Lieve briefjes in november 2018. Senza werkte dit jaar, net als de voorgaande jaren, belangeloos mee aan deze mooie actie. We organiseerden een ontwerpwedstrijd en hielpen bij de organisatie van de week zelf. Denk aan zaken realisatie van de kaartjes, de website en sponsorbrieven, het beheren van de Facebookpagina en de grootste klus dit jaar: het afhandelen van de online bestellingen van Lieve Briefjes!
 
Belangeloos
Naast BuitengewoonZijn.NU en Senza werkten er meer organisaties en enthousiastelingen belangeloos mee. Gemeente Groningen drukte de 16.000 kaartjes. Qbuzz Groningen Drenthe adverteerde online voor de Week van de Lieve Briefjes en stelde station Groningen, Assen en Emmen beschikbaar als afhaalpunten. Biblionet Groningen zorgde ervoor dat de kaartjes naar alle bibliotheken in de provincie werden verspreid. En Residentie de Wijert deed een mooie financiële bijdrage. Veel anderen zetten zich in door kaartjes te schrijven voor verzorgingstehuizen, klasgenoten, enzovoort.
 
Aandacht
Ook David en Tom van One Up Media en spoken word-artist Myron Hamming zetten zich vrijwillig in met een supertoffe promotievideo om de Week van de Lieve briefjes aan te kondigen. De week ging van start toen burgemeester Koen Schuiling op vrijdagmiddag 15 januari het eerste briefje kreeg uitgereikt. De burgemeester stak tijdens de lentelockdown alle Groningers een hart onder de riem met een mooie brief. Een mooie reden om juist hém het eerste Lieve Briefje te geven.
 
Het hele land door
Dit jaar zijn de briefjes flink verspreid door het hele land. Van de supermarkt op Schiermonnikoog, tot Zuid-Limburg. Ook de bibliotheek in Breda stelde zich beschikbaar als afhaalpunt. En in Brabant werden 200 briefjes uitgedeeld aan onbekenden op straat en in de supermarkt. Kijk voor meer informatie en verslagen van deze prachtige acties op de Facebookpagina van de Week van de lieve briefjes.
 
Volgend jaar weer!
We kunnen concluderen dat de Week van de Lieve Briefjes weer meer dan geslaagd was. Ook krijgen we nu al vragen over de volgende Week van de Lieve Briefjes. Daarom zijn we nu al bezig met het inplannen van de Week voor volgend jaar. Met elkaar willen we er dan voor zorgen dat de actie minstens zo groot wordt! Heb je leuke ideeën, of wil je meedoen? Laat het ons vooral weten!