Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Doortrappen Fryslân

Wist je dat de provincie Fryslân een van de eerste provincies was die het programma Doortrappen omarmde? Een landelijk programma waarmee de overheid senioren stimuleert om veilig te blijven fietsen tot hun 100ste. Het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF) vroeg Senza mee te werken aan de ontwikkeling van Doortrappen Fryslân. Het eerste jaar stond in het teken van een communicatieplan voor de bekendmaking van Doortrappen in Fryslân. Na het maken van deze sterke basis werden wij in 2022 en 2023 door het ROF ook gevraagd om te helpen bij de uitvoering van de communicatie in Fryslân.

Terwijl de kwartiermaker en communicatieadviseur van Doortrappen in Fryslân in 2022 en 2023 druk waren met het uitbouwen van de organisatie van Doortrappen en het betrekken van gemeenten en partners, ondersteunde Senza hen bij de uitvoering van een publiekscampagne en de ontwikkeling van een toolkit voor gemeenten, uitvoerders en andere betrokkenen. Met aardig wat ervaring op zak door onze inzet voor Doortrappen Drenthe hebben we de Doortrappenmaterialen in een Fries sausje kunnen gieten.

Promotiematerialen

Voor de ontwikkeling van de promotiematerialen werkten wij samen met vormgever Ilse Spijker. Dit leidde tot een mooie, complete toolkit met verschillende communicatiemiddelen zoals folders, posters, advertenties, content voor social media en kopij. Verder lieten we een radiocommercial maken die beide jaren te horen was op Omrop Fryslân. Ook zorgden we voor materialen die ambassadeurs, zoals fietsenzaken, voor Doortrappen Fryslân kunnen inzetten, zoals raamstickers, certificaten, folderhouders en foldermateriaal.

Ondertussen draait het programma in Fryslân op volle toeren en trappen wij nog even flink door voor dit project. Nu zijn we druk bezig met het ontwikkelen van promotiematerialen per fietsactiviteit die aan de toolkit toegevoegd kunnen worden. We zorgen ervoor dat projectpartners de materialen zelf handig op maat gemaakt kunnen maken. Wurdt ferfolge!