Op de Fietsroute tussen Hoogezand en Groningen is een verkeersveiligheidsproject gestart. Aanleiding daarvoor zijn de vele ongelukken met (brom)fietsers op de route. Aanwonenden en weggebruikers voelen zich bovendien regelmatig onveilig. Dat blijkt uit een enquête die gehouden is. Provincie Groningen, de gemeenten Groningen en Midden-Groningen, de politie en de Fietsersbond pakken samen de verkeersveiligheid aan.
Drie E-aanpak
Het is de eerste keer dat de provincie de veiligheid op een fietsroute aanpakt met een combinatie van maatregelen op het gebied van Engineering, Enforcement en Education. Deze drie E-aanpak wordt al wel sinds de jaren 90 van de vorige eeuw toegepast op provinciale wegen voor autoverkeer. Op dit moment gebeurt dat bijvoorbeeld ook op de weg Veendam – Ter Apel (N366) en Groningen-Winsum (N361). Bij het project op de N366 is Senza Communicatie ook betrokken.
Maatregelen
In het nieuwe project op de fietsroute Hoogezand – Groningen worden in eerste instantie de kruisingen en inritten aangepakt. Daarnaast houdt de politie verkeerscontroles. Daarbij letten ze vooral op verlichting van (brom)fietsers, snelheid en de plek waar ze rijden. Alle maatregelen worden ondersteund met voorlichting voor (brom)fietsers. Het project is te vinden op Facebook (www.facebook.com/fietsrouteHoogezandGroningen) en Twitter (@FietsrouteHG).
Communicatie en educatie
Senza schreef het plan voor de communicatie en educatie voor het project en ontwikkelde samen met 212 Fahrenheit de huisstijl en eerste communicatiemiddelen voor de eerste inloopbijeenkomst. We onderhouden ook de Social Media en organiseren de voorlichtingsacties in samenwerking met de politie en de andere projectpartners.