Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Groningse Schoolvereniging

Een missie en visie die doorklinkt in de communicatie van de school. Dat was de wens van de Groningse Schoolvereniging. Daarom gingen we aan de slag met een aantal middelen van deze internationale basisschool.

GSV

De Groningse Schoolvereniging (GSV) is een vereniging van ouders en leerkrachten, die tot doel heeft dat kinderen het beste uit zichzelf en uit anderen kunnen halen. De school wil zijn leerlingen zo goed en passend mogelijk onderwijs bieden en doet dat op drie verschillende afdelingen: voor tweetalig basisonderwijs, internationaal onderwijs en onderwijs voor hoogbegaafde kinderen.

Opnieuw profileren

Met het oog op de toekomst wil de GSV haar merk verstevigen. Daarvoor heeft de school Senza ingeschakeld. We kregen de opdracht om de schoolvereniging te helpen bij het opnieuw profileren van de school met drie verschillende doelen. Het eerste doel is het verhaal van de GSV duidelijk op papier te zetten en daarmee het imago van de school te versterken. Het tweede doel is om nieuwe leerlingen te werven en het derde doel is om de ouders en leerkrachten meer met elkaar te verbinden en dus de communicatie te verbeteren.

Middelen

Senza heeft de nieuwe schoolgids voor het schooljaar 2017-2018  ontwikkeld. In die schoolgids zijn de missie en de visie van de school opgenomen en staat beschreven wat het pedagogisch klimaat van de school is. Daarnaast hebben we bij de ontwikkeling van de schoolgids advies uitgebracht over de communicatie naar de ouders toe. Verder heeft Senza een GSV-wijzer geschreven: een gids met praktische informatie voor en over het lopende schooljaar. Tot slot ontwikkelden we een hele nieuwe folder over de Groningse Schoolvereniging, bedoeld om ouders van nieuwe leerlingen te laten kennismaken met de school.

Daarmee is de opdracht voor Senza nog niet afgerond, want we zijn ook gevraagd om nieuwe teksten te schrijven voor de website van de GSV en om een e-nieuwsbrief te schrijven. Bij deze opdracht hebben we samengewerkt met vormgever Rob Pentinga en fotograaf Henk Veenstra.