Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Hé een ree!

We rijden allemaal wel eens te hard. Omdat we haast hebben, omdat we niet precies (meer) weten wat de maximumsnelheid is en soms hebben we niet eens door dat we te hard rijden. Uit onderzoek van onder andere Veilig Verkeer Nederland blijkt dat het aantal hardrijders (zowel binnen- als buiten de bebouwde kom) groeit. Zo ook in Drenthe. Reden voor het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) om extra voorlichting te geven. Het VVBD schakelde Senza Communicatie in om een nieuwe, Drentse snelheidscampagne op te zetten.  

 

Voordat we aan de slag gingen, doken we dieper in de snelheidsproblematiek. Weggebruikers rijden namelijk niet 'gewoon maar' te hard. Snelheidsgedrag wordt vaak onbewust bepaald door omgevingsfactoren, de inrichting van de weg en de gesteldheid van mensen (denk aan haast, stress enzovoort). En dat vraagt om een passende beïnvloedingsstrategie. Inspelen op het gevoel van weggebruikers (waarom het voor henzélf belangrijk is om rustig aan te rijden), was wat ons betreft de meest kansrijke strategie. Rustig aan rijden, is veiliger en bovendien kun je meer van de omgeving genieten. Zeker in Drenthe. En zo bepaalden we tegelijkertijd de invalshoek van de campagne. 

 

Typisch Drents 
Het moest dus een typisch Drentse campagne worden met als doel om weggebruikers te informeren en bewust te maken van de diverse snelheidslimieten in Drenthe en waarom die limieten er zijn. Dat doel stelden we, omdat uit onderzoek blijkt dat nog lang niet alle weggebruikers de snelheidsregels goed kennen en onthouden. We schakelden Dappr in om het creatieve concept van de campagne (verder) uit te werken. Het resultaat: een campagnebeeld met hunebedden, reeën en heide. Want daar kun je van genieten als je rustig door Drenthe rijdt.  

 

Kalm aan, vlot verder 
Het campagnebeeld komt terug in verschillende middelen, zoals borden langs de weg, online banners, posters, reclame bij tankstations en krantadvertenties in huis-aan-huisbladen. Daarnaast maakten we de pagina www.snelhedenindrenthe.nl aan. Op die pagina staan alle snelheidslimieten en –regels op een rijtje. Handig voor wie niet meer zo goed weet hoe het ook alweer precies zit met de snelheidsregels. Tot slot is de campagne te zien via (milieuvriendelijke) krijtverfuitingen op zo'n 25 Drentse wegen. Een mooie reminder ter plekke om weggebruikers erop te wijzen dat ze kalm aan moeten rijden. En daarna weer vlot verder!