Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

N366 Infraprojecten

De N366 is de provinciale weg tussen Veendam en Ter Apel. De weg was jarenlang één van de meest onveilige wegen in de provincie Groningen. Provincie Groningen pakt de verkeersonveiligheid aan in het project 'N366 Veilig'. Het doel van het project is het aantal ongevallen en het aantal gewonden met 50 procent te laten dalen. Het project is een samenwerking van provincie Groningen, de gemeenten Pekela, Stadskanaal, Veendam en Westerwolde, de politie en het Openbaar Ministerie. Als wegbeheerder heeft de provincie Groningen jaren geleden een eindbeeldstudie opgesteld voor de N366. Om de weg volgens dat beeld in te richten en daarmee de weg veiliger te maken en op te waarderen, is de provincie sinds 2009 bezig met de infrastructurele aanpassing van de weg.

Communicatie bij werkzaamheden
De N366 wordt flink aangepakt. Kruisingen worden ongelijkvloers gemaakt, wegvakken worden verbreed of verdubbeld en ook langs de weg gebeurt het nodige. Die werkzaamheden hebben vaak gevolgen voor weggebruikers, omwonenden en stakeholders. Senza ondersteunt de provincie in de communicatie met deze partijen. Dat doen we in samenwerking met de aannemers en de projectpartners. We verzorgen onder meer perscommunicatie, advertenties en online berichtgeving over de werkzaamheden. Ook helpen we de aannemer met de juiste uitstraling en tone of voice van de overige communicatie. Daarnaast ondersteunen we de provincie en gemeenten als er bijvoorbeeld bewonersbijeenkomsten of informatieavonden georganiseerd moeten worden.

Onderzoek
Het project N366 Veilig is in 2009 gestart. Om na te gaan wat weggebruikers van het project vinden, heeft de projectgroep in 2018 onderzoek laten doen. Via een enquête hebben weggebruikers hun mening gegeven over onder meer de werkzaamheden, de informatievoorziening en de veiligheid op de weg. Uit dat onderzoek blijkt onder andere dat de communicatie en informatievoorziening een 7,5 krijgt van de weggebruikers. Hier leest u meer over het onderzoek.

N366 Veilig
Naast de communicatie over de infrastructurele maatregelen, verzorgt Senza Communicatie de voorlichting en educatie in het project N366 Veilig. Daarin houden we ons bezig met voorlichting rondom handhaving, educatie en gedragsbeïnvloedingsacties en met de communicatie rondom het project in het algemeen.