Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Rijkswegen Noord

Rijkswaterstaat, politie en Openbaar Ministerie werken in Noord-Nederland samen aan de verbetering van de verkeersveiligheid op rijkswegen in Noord-Nederland. Zo riepen zij een publiekspanel in het leven en startten ze met een snelheidscampagne op de dubbelbaansautowegen N31 en N33.

Publiekspanel Rijkswegen Noord-Nederland

Een succesvolle samenwerking in het project A7 Veilig was voor Rijkswaterstaat, politie en Openbaar Ministerie reden om meerdere nieuwe projecten op te zetten waarin de samenwerking voortgezet kon worden. Het betreft ten eerste een nieuw Publiekspanel Rijkswegen Noord-Nederland, waarin burgers hun mening kunnen geven over de (veiligheid op de) rijkswegen. Daarnaast is een gezamenlijke aanpak opgezet, om het aantal snelheidsovertreders op de dubbelbaans autowegen N31 (Friesland) en N33 (Drenthe/Groningen) te verminderen. Verder werken de partners samen met andere noordelijke overheden plannen uit voor de verbetering van de veiligheid bij wegwerkzaamheden.

Communicatie en publiciteit

Senza Communicatie ondersteunt en adviseert de projectgroep sinds 2015 bij de ontwikkeling van deze (en meer) projecten. We begeleiden de communicatie en publiciteit rondom het publiekspanel en verzorgen de rapportage van de resultaten. Ook handelen wij in opdracht van Rijkswaterstaat de vragen af die in verband met het panel binnenkomen.

www.rijkswegennoord.nl

Bij de snelheidsaanpak op de N31 en N33 zorgden we in nauwe samenwerking met de communicatiespecialisten van Rijkswaterstaat en politie ook voor de communicatie en publiciteit. Bovendien ontwikkelden we samen met reclamebureau Rpublic een reeks mottoborden die bestuurders attenderen op de snelheidslimiet op die wegen. Rpublic zette onze communicatiestrategie om in een creatief ontwerp. Tot slot zorgden we er samen voor dat de website www.rijkswegennoord.nl het levenslicht zag. Senza beheert de site en bijbehorende social media-kanalen.