Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Samenleren

Molendrift, Bereslim en WIJ Groningen hebben in samenwerking met de gemeente Groningen en het Groninger Forum een subsidie gekregen vanuit het landelijke project ‘Tel Mee Met Taal’. De subsidie is bedoeld om een taalcursus te geven aan laagtaalvaardige ouders van jonge kinderen uit Groningen: mensen die niet zo goed kunnen lezen en schrijven dus. Met de cursus wordt de taalvaardigheid van de ouders vergroot en leren de ouders hoe ze hun kinderen thuis kunnen helpen met taal. Op die manier moet de taalcursus voorkomen dat kinderen van deze ouders zelf ook minder goed worden in lezen en schrijven. Bereslim betrok ons bij de promotie van de taalcursus.

Beeldtaal
Een uitdagende opdracht, want hoe bereik je mensen met een lage taalvaardigheid? En, nog belangrijker, hoe zorg je ervoor dat ze mee willen doen met de cursus? Dat vraagt om een goede strategie. In de eerste fase van het communicatie-traject gaven we taaltraject een naam: Samenleren. Ook lieten we een herkenbare huisstijl en beeldtaal ontwikkelen. We stelden een korte, heldere boodschap vast waarmee we ouders willen overtuigen om mee te doen. Die boodschap en de beeldtaal vormen de basis voor onder andere posters, rollerbanners, een website en visitekaartjes.

Partners
Ondertussen bouwden we samen met de opdrachtgever relaties op met de partnerorganisaties die in contact staan met de doelgroep. We vroegen organisaties zoals WIJ Groningen, Humanitas en kinderopvangcentra te helpen bij de werving van ouders. Alle organisaties die aangaven te willen meehelpen, ontvingen promotiemateriaal en een instructie. Ook organiseerden we een startactie waarbij alle partners samen werden gemotiveerd om mee te helpen met de werving van ouders.